Краби, мідії, равлики та восьминіг

Краби-павуки  у трієстському стилі

Інгредієнти на 6 осіб:

6 крабів-павуків

 Оливкова  олія

2 лимона, сік

80 г панірувальних сухарів

подрібнена петрушка, за смаком

сіль

Почистимо  краби-павуки, залишивши їх  у ванній  на кілька годин в холодній воді, відкриваємо панцир  і спорожнюємо  м’якоть і рідину; все це потрібно дрібно нарізати, потім розтерти з  лимоном, сіллю, панірувальними сухарями та олією. Тепер  в отриману суміш поміщаємо назад мушлі та подаємо  їх такими холодними. Vожна приправляти подрібненою петрушкою за бажанням. Краби-павуки на хвилинку кладемо  в духовку і подаємо їх гарячим.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Ribolla giallo

Імпепата (мідії з перцем та паприкою)

Інгредієнти на 6 осіб:

2 кг мідій

олія

лимон, сік

2 подрібнених зубчики часнику

ложка подрібненої петрушки

чорний мелений перець

Після того як ми  почистили  раковини, знімаємо зовнішню нитку, потім кладемо мідії в горщик; наливаємо олією і відкриваємо їх (ті, що залишилися, викидаємо геть). Тепер наливаємо лимонний сік, додаємо часник і петрушку, нарешті багато перцю. Подаємо їх такими гарячими і ароматними.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Taburno Coda di Volpe

Поперчені мідії

Інгредієнти на 6 осіб:

2,5 кг мідій

Чорний мелений перець,

скибочки домашнього хліба

Після ретельного очищення мідій, також знявши нитку, кладемо їх в горщик і при сильному нагріванні відкриваємо їх. Коли вони відкриються, знімаємо їх і ставимо їх в іншу миску, посипаємо подрібненим перцем. Коли ми їх всіх поклали (ті що залишаються закритими, викидаємо їх), фільтруємо нижню воду на друшляку  і заливаємо ним відкритих  молюсків; додаємо ще перцю і подаємо разом із скибочками домашнього хліба.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Trani bianco

Салат з морепродуктів

Інгредієнти на 6 осіб:

1,5 кг мідій

1 кг молюсків

800 г креветок

600 г бебі-восьминога

оливкова олія

3 столові ложки подрібненої петрушки

2 зубчики подрібненого часнику

2 столові ложки гострої гірчиці

2 лимона, сік

сіль і мелений перець

Після ретельного очищення мідій і молюсків, кладемо  їх у горщик, щоб відкрилися (ті, що залишилися закритими, викидаємо); потім заливаємо їх у великій салатниці, зберігаємо  відновлену  воду (після її фільтрації). У цьому бульйоні варимо бебі-восьминога ( приблизно через півгодини виймаємо їх), потім крупно нарізаємо і додаємо їх до молюсків. Тепер також відварюємо креветки (кілька хвилин), чистимо  їх і додаємо  до інших продуктів, приправляємо  лимонним соком, ароматним фаршем, часником і петрушкою, додаємо гірчицю, сіль і перець, олію, перемішуємо кілька разів, потім робимо салат і ставимо його в холодильник перед  подачею на декілька годин.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Bianco di Solopaca

Салат з восьминога

Інгредієнти на 6 осіб:

1,5 кг восьминога

3 зубчики часнику

оливкова олія

хороший винний оцет

сіль і мелений перець

Після звільнення восьминога від нутрощів, очей і дзьоба у центрі, ставимо  його в горщик з подрібненим часником, змоченого в холодній воді, накриваємо і варимо кілька годин. Легко знімаємо присоски із восьминога і м’якоть розм’якшуємо. Виключаємо вогонь та виймаємо восьминога, нарізаємо його на невеликі шматочки, приправляємо сіллю, перцем, олією і оцтом, перемішуємо і подавати . Можна також використовувати для зволоження салату ополонник води для приготування їжі.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Reisling italic

Равлики Барбера

Інгредієнти на 6 осіб:

2,5 кг равликів (так звані «виноградні»)

жовте борошно

 оливкова  олія

 одну нарізану цибулю

нарізану паличку селери

пляшка червоного вина

4 волоські горіхи

сіль і мелений перець

Після очищення волоських горіхів бланшуємо ядра, очистимо від шкірки, висушимо в духовці, потім дрібно нарізаємо їх. Потім замочуємо у холодній проточній  воді, кип’ятимо  їх у каструлі з  солоною водою ; знімаємо,чистимо їх і потрошимо в жовтім борошні. Промиваємо  їх у проточній воді, потім сушимо  рушником. Тим часом на сковороду, підсмажуємо в олії подрібнену цибулю і селеру; додаємо равликів і нехай вариться на сильному вогні, часто перемішуючи. Через кілька хвилин зменшуємо вогонь, скропимо вином Барбера, додаємо сіль і перець, накриваємо кришкою і продовжуємо готувати, не менше 3 годин. За кілька хвилин до подачі на стіл додаємо подрібнені волоські горіхи, перемішуємо і подаємо  дуже гарячі равлики.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Barbera

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert