Устриці та паелья

Устриці в стилі Таранто

Інгредієнти на 6 осіб:

24 найсвіжіші устриці

2 столові ложки подрібненої петрушки

30 г панірувальних сухарів

Чорний мелений перець,

Масло

оливкова олія

Після очищення шкаралупи розкриваємо устриці відповідним інструментом. Тепер миємо їх, випотрошуємо  потім кладемо на дно каструлі; посипаємо їх петрушкою, а потім  панірувальними сухарями, поливаємо крапелькою олії, потім ставимо їх у духовку (розігріту до 180 °),  та залишаємо  готуватися на кілька хвилин, поки панірувальні сухарі стануть золотистими.  Подаємо гарячим.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Lizzano bianco spumante

Смажені устриці

Інгредієнти на 6 осіб:

устриці

Для тіста:

2 л теплої води

30 г борошна

2 столові ложки оливкової олії

3 яєчних білка

сіль

Для смаження

Оливкова олія

Покладемо устриці у каструлю, накриваємо  кришкою і даємо їм відкритися. Витягуємо, щоб охолонула. Тим часом приготуємо тісто, висипаємо  у велику миску борошно, потім щіпку солі; повільно додаємо воду та  продовжуємо збивати кондитерським віночком, нарешті додаємо олію. Попрацюємо трохи, потім даємо  відпочити вже за півгодини. Тепер додаємо збиті білки до стійких піків до тих пір, поки не  подаємо  устриці  в киплячу олію, щоб обсмажити їх. Як тільки вони стануть золотими, вибираємо, сушимо  їх на вбираючих паперових аркушах, потім подаємо гарячими.

Примітка

Також мідії можна смажити таким чином, після відкриття та звільнення від клапанів.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Pinot bianco

Фаршировані устриці

Інгредієнти на 6 осіб:

4 десятки супер свіжих устриць

дві столові ложки подрібненої петрушки

4 зубчики подрібненого часнику

Одна нарізана цибуля

4 філе анчоусів

40 г панірувальних сухарів

3 столові ложки оливкової олії

120 г панірувальних сухарів

сіль і мелений перець

Почистимо  устриці залізною щіткою, потім промиваємо їх у проточній воді. Після відкриття їх відповідним ножем, кладемо їх  у  миску з водою, потім молюски подрібнюють разом з петрушкою, часником, цибулею і часником, філем анчоусів. Фарш додаємо в устричну воду, додаємо панірувальні сухарі та масло, додаємо  солі і перцю і кілька разів перемішуємо отриману однорідну суміш, з якою  ми заповнюємо оболонки (вибираючи ті цілі); та кладемо їх на дно каструлі, посипаємо в кожну щіпку панірувальних сухарів і ставимо в духовку (розігріту до 200°) на 10 хвилин .

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Schiacchetra

Паелья

Безумовно, ця валенсійська паелья є імпортною стравою, яка занадто багато років тому увійшла у вжитку Альгеро, і тому ми відчуваємо себе зобов’язаними щоб описати її приготування.

Інгредієнти на 6 осіб:

1 курка

400 г рису

150 г ковбаси (краще гострої)

400 г помідорів (без шкірки, насіння)

3 зелених перця

250 г гороху (або зеленої квасолі)

600 г мідій (або молюсків)

300 г креветок

Оливкова  олія

Одна цибуля

3 стебла петрушки

2 лаврових листка

гілочка майорану

чайна ложка шафрану (підсмаженого)

2 лимона

сіль і мелений перець

Приготування курки

За допомогою відповідних ножиць, видаляємо  дві грудки разом з кісткою. Решту ми ставимо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль і перець, приправлені стеблами петрушки, майораном і лавровим листом і готуємо на слабкому вогні. Приблизно через півгодини при кипінні на поверхні утворюється піна брудна і жирна: видаляємо шумівкою. Через пару годин,  виливаємо бульйон на друшляк і відставляємо. Починаємо з куркою, очищеною від кісток, нарізаємо кубиками і зберігаємо. Тим часом нарізаємо кубиками м’якоть помідорів чистимо і нарізаємо соломкою, очищаємо горошок і нарізаємо цибулю. Мідії чистимо від шкаралупи і виймаємо нитки та ретельно промиваємо їх. У великій сковороді підрум’янимо на олії дві курячі грудки; як тільки вони приготуються, очистимо їх від кісток і нарізаємо кубиками. У тій же самій олії обсмажимо цибулю, потім додаємо рису і, продовжуємо помішувати, варимо його аль денте. Тепер кладемо кубики в каструлю курки (як з підсмаженої грудки, так і з  використованої  для приготування бульйону), разом з мідіями, овочами, нарізаною ковбасою ронделлін і 2/3 креветок, попередньо почищених. Заливаємо все бульйоном курки, накриваємо кришкою і повільно готуємо, близько 30 хвилин. Зверніть увагу, що паелью не потрібно занадто сильно сушити; при необхідності додаємо краплі бульйону, потроху, для підтримки приготування, але не дуже довго. Мідії, які розкрилися, виймаємо їх відварюємо і тримаємо їх окремо, позбавивши їх від мушлі. Посипаємо все  порошком шафрану,  ще раз посолимо, поперчимо і закінчуємо готувати. Окремо в повній каструлі підсоленої води, відварюємо креветки, що залишилися; зливаємо тільки що приготовані, зберігаємо їх цілими, з оболонкою. Подаємо паелью у великих мисках, зверху викладаємо мідії та креветки, супроводжуємо його до столу блюдцем з начинкою дольками лимона, за смаком.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Calameda

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert