Омар, мідії та креветки

Тушкований омар

Інгредієнти на 6 осіб:

омар

 оливкова  олія

2 подрібнених зубчики часнику

jдна ложка подрібненої петрушки

350 г помідорів (без шкірки, насіння)

скибочки хліба, підсмаженого обсмаженого на олії

сіль

Розрізаємо омара навпіл, потім уздовж ще на півдорозі, в іншому напрямку. Ставимо у  глиняну каструлю і  обсмажуємо в олії подрібнений часник і петрушку; через 5 хвилин додаємо  м’якоть яблу,к попередньо  пропускаємо  через сито, додаємо до смаку  сіль, декілька разів перемішуємо і чекаємо поки не  закипить. Приблизно через 20 хвилин  додаємо  шматочки омара,  і накриваємо. Готуємо не менше півгодини. Подаємо омара гарячим, разом із підсмаженим хлібом.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Arborea  bianco

Омар з перцем, гвоздикою, петрушкою

Інгредієнти на 6 осіб:

омар

одна цибуля, розрізана навпіл

гвоздика

перець в зернах

петрушка

оливкова  олія

2 лимона

винний оцет

сіль

Після того, як ми почистили омара, ставимо  його у  солону  воду  разом з цибулею, гвоздикою  і додаємо зерна перцю. Приблизно через 20 хвилин виймаємо  його з маринаду і  ставимо охолонути, потім відкриваємо оболонку і витягуємо  м’якоть (м’якоть хвоста нарізаємо кубиками), сервіруємо, прикрасивши край нарізаємо  часточки  лимона, утворюючи невеликі віяла гілочками петрушки. Окремо викладаємо  фарш в миску нутрощі омара, а якщо самка, то також яйця; змішуємо  їх з олією, соком одного лимона і оцтом, додаємо сіль до смаку, потім цим соусом  змочуємо  м’якоть і ставимо її на декілька годин перед подачею. Можна також використовувати навіть класичний майонез.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Aloysia

Запечені омари Трентіно-Альто-Адідже

Інгредієнти на 6 осіб:

3 красивих лобстера, розрізаних навпіл,

(зеленувату частину головок слід нарізати і відкласти в сторону)

 оливкова  олія

келих коньяку

півсклянки білого сухого вина

80 г вершкового масла

половина цибулі (дрібно нарізати)

половинка подрібненого часнику

ложка подрібненої петрушки

лимон (сік)

40 г тертого сиру пармезан

хлібні крихти

сіль і мелений перець

Солимо й перчимо  половинки омарів, обсмажуємо їх на сковороді, в киплячій олії, потім видаляємо  м’якоть з шкаралупи і нарізаємо  її (зберігаємо  окремо). На дно  каструлі  налити коньяк, потім добавляємо біле вино, додаємо масло, потім подрібнений  часник, цибулю і петрушку, до смаку додаємо  сіль і перець, приправляємо лимонним соком,  перемішуємо  ще раз і цей  соус  вливаємо  всередину, викладаємо половини панцирів омарів, на них скибочки м’якоті, заливаємо  іншим соусом, посипаємо  сиром  і панірувальними  сухарями, викладаємо шкаралупу  на дно дека і відправляємо в духовку (розігрітою до 200 °), залишаємо щоб запеклось. Подаємо  омари  дуже гарячими.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Spumante  brut Trentino

Мідії (cocciula) у schiscionera

Інгредієнти на 6 осіб:

2 кг мідій

 оливкова  олія

подрібнена  петрушка

2 подрібнених зубчики часнику

хлібні крихти

лимонний сік

сіль

Вже напередодні  замочені ввечері  молюски  у  соляній воді  через 11 днів відкриваємо  їх без води, викладаємо  їх у каструлю. Якщо при нагріванні  молюски залишаються закритими, їх потрібно забрати. Виймаємо щойно відкритих молюсків і охолоджуємо , настільки, що пісок осідає внизу; решту протираємо  через дрібне сито і тримаємо ще. У глиняній каструлі смажимо на  олії подрібнений часник і петрушку; додаємо  молюсків, перемішуємо  декілька  разів підрум’янюємо  і приправляємо, наливаємо трохи води, проціджуємо , додаємо на смак сіль і варимо ще 10 хвилин. Потім  посипаємо панірувальними сухарями, ще раз перемішуємо  і закінчуємо  приготування їжі. За кілька хвилин перед подачею приправляємо їх лимонним соком за смаком. Ці мідії, приготовані в стилі маринара.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Vermentino

Омари (креветки) з Вермутом

Креветки з насичено-червоним панциром, досить великі, яких ловлять (краще, ловлять) все рідше в потоках і річках.

Інгредієнти на 6 осіб:

12 омарів (2 на порцію)

2 подрібнених гвоздики

стакан білого вермуту

склянка рідких вершків

6 яєчних жовтків

120 г вершкового масла

оливкова олія

сіль і мелений перець

Після ретельного очищення омарів,  зубною щіткою, вимиваємо  їх і ділимо навпіл за допомогою  ножиць Так розділивши, додаємо  сіль  і перець, поливаємо  їх олією  і викладаємо їх на решітку, щоб приготувати на вугіллі; перевертаємо їх декілька  разів. Тим часом готуємо  соус;  відварюємо  нарізану цибулю і додаємо рідкі вершки,  жовтки, приправляємо  сіллю, перцем і варимо деякий час. Тепер  все це  знову поставимо на дуже слабкий  вогонь і додаємо вершкового масла, перемішуємо . Розкладаємо половинки  на тарілці , заливаємо  соусом і подаємо.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Cortese di Gavi

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert