Збірка рибних рецептів

Фаршировані анчоуси

Інгредієнти на 6 осіб:

-1 кг гладких і великих анчоусів
– 300 г солодкого сиру (змішаний коров’ячий та овечий)
– 4 солоних анчоуси
– 2 зубчики часнику
– гілочка петрушки
– 4 яйця
– борошно
– панірувальні сухарі
– оливкова олія для смаження
– сіль

збірка рецептів

Спосіб приготування
Свіжі анчоуси очистити, позбавивши їх від головки та центральної кістки, не розкриваючи їх занадто сильно, щоб не розділити на два філе, а тільки очистити зсередини. Помийте їх і покладіть сушитися на паперовий рушник.. Під струменем води промийте і розкрийте солоні анчоуси, видаліть голову і кістки, добре почистіть та покладіть філе стекти. Зубчики часнику потрібно подрібнити, так само робимо і з петрушкою. Далі поріжте сир на багато тонких паличок У глибокій мисці взбийте яйця, трохи підсоливши їх. Тепер все готово для приготування анчоусів! Посипте кожне черевце анчоуса невеликою кількістю часнику, стільки ж петрушки, потім викладіть смужку сиру і, нарешті, шматочок анчоусу в солі. Далі потрібно закрити анчоус, обмочити в борошні, замочити у збитому яйці та панірувальних пластівцях. Смажте все на розігрітй сковороді з оливковою олією. Як тільки анчоуси стануть золотистими, злийте олію, обсушіть їх на паперовому рушнику і подавайте гарячими до столу!
РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Carignano de! Sulcis (рожеве)

смачні рецепти

Анчоуси з трюфелем

Інгредієнти:
– анчоуси солені (бажано червоні, так звані „Іспанські“)
– сухе біле вино
– оцет 
– трюфель білий 
– оливкова олія першого віджиму

смачна страва
Обезсолюємо анчоуси під струменем холодної води, потім промиваємо їх у вині, змішаному з оцтом. Потім висушіть рибини, помістивши їх на паперовий рушник. Далі викладіть анчоуси на сервірувальне блюдо. Очистіть трюфель за допомогою легкої зубної щітки і вологої ганчірки. Тепер тонко наріжте трюфель спеціальним ножем та покрийте ним анчоуси. Тепер залийте все олією і залиште маринуватися на деякий час. Через кілька годин подавайте страву до столу.
Якщо анчоусів велика кількість, то філе потрібно засолити ломтиками трюфеля та залити олією. Після цього взяти виделку та все розім’яти її зубцями, щоб страва увібрала більше маринаду та аромату.
РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Dolcetto di Alba

оригінальна страва

Сардини на грилі


Інгредієнти на 6 осіб:
– 1,2 кг сардин, промитих та очищених
– оливкове листя
– лимонний сік
– сіль
Помістивши оливковий лист у черевця сардин, поставте їх на решітку (подалі від вогню) і готуйте повільно, час від часу перевертаючи кілька разів. Після приготування (не менше 45 хвилин), змочіть підсмажену рибу лимонним соком, злегка посоліть, а потім подавайте до столу!

смажені анчоуси

 РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Pinot grigio (Rulander)

Смажені сардини з Умбрії


Інгредієнти на 6 осіб:
– 1,2 кг промитих та очищених сардин
– борошно
– 2 збитих яйця
– оливкова та олія для смаження
– 2 лимона нарізаного дольками
– сіль

анчоуси в клярі
Обмакавши сардини в борошні, занурте рибу у солоне збите яйце, потім обсмажте все на розігрітій сковороді з олією. Подавати рибу краще гарячою, помістивши на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб забрати лишній жир. Прикрашати дольками лимону.
РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Rosato dei Colli

Сардини у клярі

Спокуслива страва, яку зазвичай подають як стартер:
Інгредієнти розраховані на 6 осіб:
– 500 г. сардин
– оливкова олія
– 1 літр міцного оцту
– трохи меленого шафрану
– суміш мелених спецій
– лавровий лист або лист мирта
– перець у зернах
– сіль

 приготування риби
Закип’ятіть міцний оцет із сумішшю спецій та невеликою кількістю меленого шафрану. Очистивши рибу від луски, видаліть нутрощі і промийте її всередині під струменем протічної води. Висушіть сариди паперовим рушником та посипте на них дрібною сіллю, залишивши на 5 годин. У великій сковороді розігрійте олію, потім помістіть туди філе риби та обсмажте їх.  Дістаньте підсмажені сардини та помістіть у глибокий посуд, щоб покрити їх ароматним оцтом. Через кілька годин дістаньте рибинки з маринаду та поставте їх в окрему посудину, чергуючи з ними лавровий лист і перець горошком.  Після цього подавайте до столу!
Інший варіант приготування
До цього простого рецепту існують і інші додаткові інгредієнти, у яких пропонується посипати рибу борошном перед смаженням. Проте перед цим потрібно, щоб сардини просочилася маринадом, приготованим  із подрібненого часника, цибулі, ароматної петрушки, солі, перецю горошком, листя чебрецю, майорану та шматочків лимонної цедри.  Це все потрібно закип’ятити в оцті і залити готовою сумішшю сардини, щоб вони промаринувалися протягом кількох годин.
РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Tocai di San Martino

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert