Соковита смачна риба. Свіжі ідеї приготування

Морський чорт з грибами

Морський чорт або морський чорт, за місцевим словником і називається budego o boldro. Ця риба продається без величезної голови і повністю очищена від шкіри.

Інгредієнти розраховуємо на 6 осіб:

1,2 кг морського чорта

Борошно

4 столові ложки оливкової олії першого віджиму

300 г свіжих білих грибів або 30 г сушених грибів

2 зубчики часнику або подрібнена червона цибуля (нарізаних скибочками)

склянка бренді

2 ополоники овочевого бульйону або концентрований рибний бульйон

сіль і свіжомелений перець

смачна риба

Гриби ретельно очистіть від землі, камінчиків, трав і листя, промийте їх у свіжій проточній воді, обсушіть паперовим рушником і поріжте. Ви можете купити стейк з риби на рибному базарі; позбавлену центральної кістки і, на прохання, її вже порізаної (кожен шматочок приблизно 100 г). Помийте скибочки, обсушіть їх серветкою, посипте борошном і підрум’яніть у великій каструлі з розігрітою олією. Пару разів переверніть шматочки і через 5 хвилин додайте скибочки грибів, потім подрібнений часник і цибулю; дати тушкуватися ще 5 хвилин, потім залийте 1 склянкою бренді. Як тільки він випарується, змочіть гриби овочевим бульйоном, помийте, обсушіть їх рушником, посипте борошном і обсмажте у великій каструлі з гарячою олією. Пару разів переверніть шматочки і через 5 хвилин додайте скибочки грибів, потім подрібнений часник і цибулю; дайте обсмажитися ще 5 хвилин, потім влийте в келих бренді, приправити сіллю і перцем, накрийте кришкою і готувайте ще 20 хвилин.

Подавайте рибу гарячою.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Rossese di Dolceacqua

гаряча страва

Морський чорт pescatrice dei pescatori

Інгредієнти на 6 осіб:

1,2 кг морського чорта (порізаного на 12 скибочок)

400 г картоплі

3 столові ложки оливкової олії extra virgin

30 маленьких цибулин

2 столові ложки подрібненої петрушки

6 зубчиків подрібненого часнику

сухе біле вино

25 г вершкового масла

склянка томатного соусу

сіль і свіжозмелений перець

смачна риба

Картоплю помити, а потім відварити в підсоленій воді; обсушити, очистити і нарізати тонкими скибочками, щоб підготувати на дно посуду. У тому ж окропі, що й картоплю, після видалення злегка бланшуємо очищену від шкірки цибулю. Тим часом, промивши скибочки морського чорта, обсушіть їх, посипте борошном і підрум’яньте в каструлі з розпеченим маслом; потім додати обсмажену цибулю, подрібнену петрушку і подрібнені зубчики часнику; переверніть скибочки кілька разів, щоб рівномірно обсмажити їх (приблизно 5 хвилин). Потім залийте вином і томатним соусом, розведеними в ополонику теплої води, з маслом, приправте сіллю і перцем, накрийте кришкою і готуйте ще 20 хвилин. Залийте скибочки морського чорта відвареною картоплею, вже підготовленою, полийте кулінарним соусом і подавайте страву гарячою.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Vermentino

гаряча риба

Риба з кедровим горіхом

Інгредієнти на 6 осіб:

6 рибок (тріски або інших) приблизно по 200 г кожна

6 білих цибулин (крупно нарізаних)

6 стиглих помідорів (очищені від шкірки та насіння)

2 склянки білого сухого вина

оливкова олія першого віджиму

лимон, єдиний сік

щіпка каррі (суміш спецій)

3 столові ложки подрібненої свіжої петрушки

200 г кедрових горіхів

сіль і свіжозмелений перець

соковита риба

Рибу добре почистити, вибрати нутрощі, відрізати плавники; промийте їх у проточній воді і дайте висохнути на друшляку. У середній мисці приготуйте сирий соус, змішавши біле вино, лимонний сік, олію, подрібнену петрушку і приправу каррі. Візьміть форму для запікання (форму для духовки), налийте 3 столові ложки олії, на дно викладіть нарізану цибулю, потім викладіть рибу, накрийте її подрібненою м’якоттю помідорів і приправте сіллю і перцем. Ставимо деко в духовку (розігріту до 180°), і приблизно через 5 хвилин час від часу поливаємо ложками зеленого соусу; приблизно через 30 хвилин розсипаємо кедрові горішки, ще раз посипте все і доводимо до готовності. Подавати рибу слід гарячою, посипавши кедровими горішками та соусом.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Linero bianco

вишукана страва

Запечена риба

Інгредієнти на 6 осіб:

1,5 кг риби на вибір, нарізаної (хек, морський лящ, кефаль, лящ, морський окунь тощо), очищений

оливкова олія

150 г оливкової м’якоті

півсклянки винного оцту

сіль

свіжа риба

У добре змащену олією форму для запікання викласти рибу (попередньо підсолену всередині і зовні), змочити її оцтом, залити ще олії, додати м’якоть оливок, потім поставити в духовку (гарячу до 180 °), залишивши варитися приблизно на 15 хвилин. Подавайте рибу гарячою.

РЕКОМЕНДУЄМО ВИНО: Leverano bianco

апетитна риба

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert