Незрівнянні рецепти з анчоусами

Анчоуси „Beccafico“


Інгредієнти на 6 осіб:
– 1 кг свіжих анчоусів
– сік із 3 лимонів
Для начинки:
– 200 г панірувальних сухарів
– 2 столові ложки подрібненої петрушки
– зубчик подрібненого часнику
– 120 г тертого сиру „Пекорино“
– 2 яйця
– сіль і свіжомелений перець

приготування риби
Для приготування їжі:

– борошно
– оливкова олія, для смаження
– тонко нарізана цибуля
– 6  очищених та нарізаних помідорів
Після очистки анчоусів, видаліть кістки та голову і ще раз промийте їх.  Потім залиште їх маринуватися у воді та лимонному соці на кілька годин. Тим часом змішайте в мисці панірувальні сухарі разом з петрушкою, часником, сиром і яйцями. Додайте туди сіль та перець. Після цього полийте готовою сумішшю зверху анчоусів. Запаніровані таким чином анчоуси обмакайте у борошні і помістіть на сковороду, щоб обсмажити.
Окрім цього, на ще одній сковороді обсмажте цибулю, опустіть туди м’якоть помідорів, приправте все сіллю і перцем та дайте настоятись декілька хвилин, щоб запах та смак були вираженішими. Після цього додайте туди анчоуси та насолоджуйтесь результатом. Рекомендуємо подавати страву саме гарячою.
Вино, яке найкраще підійде до страви: Antaeus rosé

приготування анчоусів

Запечені анчоуси

Інгредієнти на 6 осіб:
– 800 г свіжих анчоусів
– 6 стиглих помідорів без насіння та шкірки
– 2 зубчики часнику
– столова ложка подрібненої свіжої петрушки
– 3 солоних анчоуси
– 3 столові ложки панірувальних сухарів
– дрібка орегано
– оливкова олія першого віджиму
– сіль і меленицй перець

анчоуси з цибулею

Процес приготування
Очистіть свіжі анчоуси, видаливши хм голови та кістки по центрі. Також не забудьте промити філе та розкласти їх на паперовий рушник для висихання. Після цього, очистіть помідори від шкірки, вийміть насіння та залиште лише саму м’якоть. Солоні анчоуси промийте під проточною водою, щоб позбутись надмірної солоності. Потім розкрийте їх, очистіть від кісток, знову промийте та висушіть паперовим рушником.  Тепер подрібніть їх ножем або міксером разом із зубчиками часнику, петрушкою та орегано. Змішайте готовий фарш з 3 столовими ложками олії та панірувальними сухарями, приправте все сіллю та перцем. Змастивши маслом дно і краї сковороди, розкладіть м’якоть помідорів, злегка посипавши
її рибним фаршем. Зверху цього фаршу викладіть цілі свіжі філе анчоусів. Поставте все на деко в духовку та запікайте при 180 °, приблизно 20 хвилин. Після завершення часу подавайте їх одразу гарячими. до столу. Смачного!

Рекомендація щодо вина:  Pigato 

запечені анчоуси

Інша версія запечених анчоусів

Інгредієнти на 6 осіб:
– 800 г рибних анчоусів
– 6 стиглих помідорів, очищених від шкірки та насіння
– оливкова олія першого віджиму
– склянка білого сухого вина
– дрібка орегано
– столова ложка подрібненої свіжої петрушки
– дрібка чебрецю
– сіль і мелений перець

свіжі анчоуси
Спочатку очистіть анчоуси, видаливши головку, нутрощі зсередини, а потім промийте філе і обсушіть його, поклавши на паперовий рушник. Очистіть помідори від шкірки і насіння, потім наріжте м’якоть кубиками.
Змастіть дно і боки каструлі олією, потім викладіть туди половину подрібненої м’якоті помідорів і накрийте все шаром з філе анчоусів. Після цього, додатково викладіть зверху шар з іншої половини м’якоті помідорів, а потім полийте білим вином, посоліть та поперчіть все. Покладіть страву в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, приблизно 15 хв. За дві хвилини до завершення часу, посипте все ароматними травами, а саме: петрушкою, орегано і чебрецем за смаком. Обов’язково подавайте запечені анчоуси гарячими.
Цікавий факт

На Рів’єрі-ді-Леванте до анчоусів додають кілька скибочок попередньо бланшованої або відвареної картоплі, чергуючи шар картоплі із шаром анчоусів.
Рекомендоване вино до страви: Rossese di Dolceacqua

апетитні анчоуси

Анчоуси з цибулею

Інгредієнти на 6 осіб:
– 1 кг свіжих нарізаних анчоусів
– борошно
– оливкова олія для смаження
– 200 г. дрібно нарізаної цибулі
– склянка винного оцту
– 4 листочки м’яти
– 35 г каперсів в розсолі
– сіль і чорний мелений перець

анчоуси за рецептом

Детальний рецепт

На сковороді обсмажте анчоуси в розігрітій, практично киплячій олії, попередньо обмакнувши їх борошном. Як тільки побачите, що риба стала рум’яною та зі скоринкою, заберіть її та покладіть у велику порційну тарілку. Тим часом покладіть нарізану цибулю в сковороду, долийте туди оцет і 2 ополонка води, приправте сіллю і перцем, потім додайте каперси, листя м’яти і 2 столові ложки олії. Регулярно помішуйте все і через 15-20 хвилин цибуля буде готова. Тепер гарячою підсмаженою цибулькою полийте анчоуси та подавайте їх до столу.
Рекомендоване вино: Eloro rosé

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert